Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

Подово отопление

Водно подово отопление

Изграждането на подово отопление е оптимално решение за комфорт и икономия на енергия. С този вид отопление се доближавате максимално до перфектния температурен профил между пода и тавана. Този тип отопление е много по-ефективно от конвенционалното централно отопление поради факта, че резултатите са същите но работи на много по-ниски температури и увеличава акумулирането на топлина което води до намаляването на вашите разходи. За да постигнем максималния комфорт, комбиниран с постигането на икономии то инсталациите се извършват с разстояние между тръбите от 10см. до 25см. зависимост от помещението. Работата на ниско температурно отопление е възможно да използва слънчеви колектори като технологичен източник на топлина. Освен със слънчеви колектори изпълнението на водно подово отопление е възможно да се комбинира и с други източници на топлинна енергия като термопомпи, котли и др. Системата от тръби се нареждат в специални подложки като температурата на водата която циркулира в тръбите е от порядака на 40 градуса. Необходимите ние елементи на системата за водно подово отопление са: Изолационна основа на пода - подложка, тръби PEX, подаващ и събиращ колектор, регулираща арматура, автоматика и източник на топла вода. 
  • Изолационен панел

Така наречената подложка за подово отопление която предлагама е Vision която съвместима с всякакъв тип под както в домашни така и в индустриални сгради. Изолационния панел се предлага в два варианта с дебелина 15мм. и 30мм. С фолио за тръбите 16-18мм. Те се произвеждат с горен релефен профил за фиксиране на тръбите и разстоянието между тях.
  • Тръби за подово отопление PEX

Тези тръби за отопление са изработени от омрежен политилен с кислородна бариера и представляват отлично съотношение между гъвкавост и издържливост на налягане. Използвания материал за изработката им е HDPE. Тази технология ни позволява да използваме по-големи налягания.
  • Предварително сглобени колектори

Полиариламидните колектори включват визуален индикатор на дебита, термостатичен контрол, пълнещ и празнещ вентил и краен модул с обезвъздушител. Има възможност за свързване както от лявата страна така и от дясната, чрез разглобяване и обръщане на двете крайни точки. Те са проектирани да позволяват идеална топлинна ефективност и с намален риск от появата на конденз.

Заявка за Оглед -- БЕЗПЛАТНО

Tръба Rehau Ф17х2.0 - PE-Xa  RAUTHERM S

Изберете тръбите на Rehau - RAUTHERM S червен цвят. Отлично качество, сигурен и бърз монтаж. Подходяща за отопление и охлаждане. Код на продукта 11361401500. Обявената цена е за линеен метър.

Цена1.92 лв.
Тръби REHAU - Eval

Отоплителна тръба на REHAU - RAUBASIC EVAL изградена от омрежежен полиетилен (Re-Xa) с антиоксидантен слой Eval. Високо качество, лесен монтаж.

Ценаот 1,66 до 8,63 лв.
Тръба PE-Xa (EVOH) за подово отопление

Полиетиленова тръба за водно подово отопление ф16мм, с дебелина 2мм. Максимална работна температура 70°С. Обща дължина на 1 брой руло 200м

Цена1,80лв./м лв.
Пластамсовa тръбa Copex - Oventrop

Пластамсовa тръбa Copex ф16 x 2 mm - Oventrop с кислородна защита. Обявената цена е за линеен метър.

Ценаза л.м. 1,42 лв.
Многослойна тръба Oventrop  PE‐RT/AL/PE‐RT Copipe HSC

Многослойна тръба за подово отопление и охлаждане Oventrop PE‐RT/AL/PE‐RT Copipe HSC с кислородна защита. Цената е за 1л.м.

Ценаот 1,71 до 7,29 лв.