Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

Подово отопление

Водно подово отопление
Изграждането на подово отопление е оптимално решение за комфорт и икономия на енергия. С този вид отопление се доближавате максимално до перфектния температурен профил между пода и тавана. Този тип отопление е много по-ефективно от конвенционалното централно отопление поради факта, че резултатите са същите но работи на много по-ниски температури и увеличава акумулирането на топлина което води до намаляването на вашите разходи. За да постигнем максималния комфорт, комбиниран с постигането на икономии то инсталациите се извършват с разстояние между тръбите от 10см. до 25см. зависимост от помещението. Работата на ниско температурно отопление е възможно да използва слънчеви колектори като технологичен източник на топлина. Освен със слънчеви колектори изпълнението на водно подово отопление е възможно да се комбинира и с други източници на топлинна енергия като термопомпи, котли и др. Системата от тръби се нареждат в специални подложки като температурата на водата която циркулира в тръбите е от порядака на 40 градуса. Необходимите ние елементи на системата за водно подово отопление са: Изолационна основа на пода - подложка, тръби PEX, подаващ и събиращ колектор, регулираща арматура, автоматика и източник на топла вода. 

  • Изолационен панел

Така наречената подложка за подово отопление която предлагама е Vision която съвместима с всякакъв тип под както в домашни така и в индустриални сгради. Изолационния панел се предлага в два варианта с дебелина 15мм. и 30мм. С фолио за тръбите 16-18мм. Те се произвеждат с горен релефен профил за фиксиране на тръбите и разстоянието между тях.
  • Тръби за подово отопление PEX

Тези тръби за отопление са изработени от омрежен политилен с кислородна бариера и представляват отлично съотношение между гъвкавост и издържливост на налягане. Използвания материал за изработката им е HDPE. Тази технология ни позволява да използваме по-големи налягания.
  • Предварително сглобени колектори

Полиариламидните колектори включват визуален индикатор на дебита, термостатичен контрол, пълнещ и празнещ вентил и краен модул с обезвъздушител. Има възможност за свързване както от лявата страна така и от дясната, чрез разглобяване и обръщане на двете крайни точки. Те са проектирани да позволяват идеална топлинна ефективност и с намален риск от появата на конденз.

Подложка за подово отопление Austroterm PPG

AUSTROTERM PPG топлоизолационна плоча с дистанционери подходяща за фиксиране на отоплителни тръби с диаметър на напречно сечение от 16мм до 22мм. Обща височина на подложката 57мм.Обявена цена е за 1м2.

Цена(за м²) 15,46 лв.
Тръби REHAU - Eval

Отоплителна тръба на REHAU - RAUBASIC EVAL изградена от омрежежен полиетилен (Re-Xa) с антиоксидантен слой Eval. Високо качество, лесен монтаж.

Ценаот 1,60 до 8,31 лв.
Подложка за подово отопление Vision 15мм. (0.5кв.м.)

Изолационна подложка с фолио за тръби 16-18мм.

Цена9.14 лв.
Подложка за подово отопление Vision 35мм. (0.5кв.м.)

Подложка с 35мм дебелина за по голяма изолация и с високо качество.

Цена10.09 лв.
Стаен термостат SIEMENS ON/OFF RAA30

Термостат за универсални приложения с вграден ограничител на температурата.

Цена34.52 лв.