Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4

Телефони:

0889 91 93 23 + Viber
02 945 61 62 - vivacom

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
Skype: daricclima

Котли

Разнообразие от водещи марки производители на котли

Котлите използват традиционния метод за изгаряне на твърдо гориво, към които спадат въглища, дърва, брикети и пелети. Те са проектирани да работят, както с отворени, така и затворени системи с естествена или принудителна циркулация. За поставянето на котли на пелети, не е необходимо специална подготовка, подходящи са за монтиране на горелка за изгаряне на пелети.
Котлите на пелети са с висок коефициент на ефективност, нисък разход на гориво и ниски емисии на замърсители в атмосферата. Един добър вариант, за избор на основният елемент от вашата инсталация за отопление.

Използват се два типа инсталации:

 • С естествена циркулация на водата в системата и с принудително движение, чрез циркулационна помпа.

Допълнителни изисквания:

 • Избор на помещение за монтиране на котела и място за съхранение на горивото, което ще се използва.
 • За достигане на висока мощност и ниски експлоатационни разходи, ще е необходимо да определим площта на жилището, отоплителният обем, индивидуалните ни отоплителни потребности, броя на външните стени, изолацията, дограмата и други.
 • Следващият етап е изборът на гориво за отопление

Според вида на използваното гориво, котлите за отопление биват:

 • Котли на въглища
 • Котли на дърва - конвенционални и пиролизни
 • Конвенционалните са най-разпространени и най-опростени
 • Котли на пелети и биомаса
 • Електрически котли
 • Пиролизни котли

В зависимост от топлообменника, котлите могат да бъдат, чугунени или стоманени.

 • Чугунените котли са предназначени са за работа с въглища и дърва.
 • Стоманени котли - предназначени за работа на нафта, газ, дървесина или въглища.

Димоотводи

 • От голямо значение за ефективна работа на котела, е връзката на отоплителния котел, към комина. Наличието на комин с добра тяга, е основна предпоставка за перфектно функциониране на отоплителния котел.  

Kотел Bosch SFU16HNS

Стоманен котел Bosch SFU16HNS. Предназначен за изгаряне на твърдо гориво. Мощността на котела е 16kW. Към котела има вграден терморегулатор. Лесно зареждане и бързо почистване. Постигате ефективно отопление с котлите на Bosch.

Ценаот 1465.00 на 1361.00 лв.
Kотел Bosch SFU20HNS

Стоманен котел Bosch SFU20HNS. Отоплителна мощност 20kW. Подходящ за изгаряне на твъди горива и пелети с добавяне на пелетна горелка с мощност 20kW. Високоефективен котел, икономично отопление и лесен монтаж.

Ценаот 1595,00 на 1482,00 лв.
Kотел Bosch SFU24HNS

Котли от тип "SFU" са предназначени за гориво тип кафяви въглища. Представяме Ви, 24kW трихов стоманен котел Bosch SFU24HNS. За преминаване към отопление на пелети ще Ви е необходима пелетна горелка до 24kW и вратичка за пелети на Bosch.

Ценаот 1739,00 на 1616,00 лв.
Kотел Bosch SFU27HNS

Триходов стоманен котел Bosch 27kW, модел SFU27HNS. Подходящ за ефективно отопление на дърва или въглища. Подходящ за преминаване към отопление на пелети с пелетна горелка до 27kW.

Ценаот 1839,00 на 1705,00 лв.
Kотел Bosch SFU32HNS

Котел Bosch 2000B . Модел SFU-HNS. Висока мощност от 32kW висока икономичност, пригоден за изгаряне на въглища, брикети и пелети. Това е Вашият котел, за Вашият дом, Bosch SFU32HNS.

Ценаот 1919,00 на 1779,00 лв.