Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
Skype: daricclima

Котли Bosch

Съвременни котли от Bosch

Котлите от Bosh се интегрират отлично в жилището и имат дълъг експлоатационен период, тиха работа, качествена изработка.
Котлите са надеждни и модерни, на твърдо гориво с красив дизайн. Лесно за почистване. Имат терморегулатор за поддържане на избраната температура, за по-висока ефективност. Горивната камера на котлите е изолирана с шамотни (огнеупорни) тухли. Предимство е използването на разнообразно гориво: въглища, дърва, брикети. Котлите имат възможност за добавяне на пелетна горелка и безпроблемна работа с пелети. Те са с висок коефициент на ефективност, нисък разход на гориво, и ниски емисии на замърсители в атмосферата.
Използват се два типа инсталации, с естествена циркулация на водата в системата и с принудително движение, чрез циркулационна помпа. От голямо значение за ефективна работа на котела, е връзката на отоплителния котел към комина. Наличието на комин с добра тяга, е основна предпоставка за перфектно функциониране на отоплителния котел.

Според вида на използваното гориво, котлите за отопление биват:

 • Котли на дърва - конвенционални и пиролизни
 • Котли на въглища
 • Котли на пелети и биомаса
 • Електрически котли
 • Пиролизни котли
 • В зависимост от топлообменника, котлите могат да бъдат чугунени или стоманени.
 • Чугунените котли, са предназначени са за работа с въглища и дърва.
 • Стоманени котли, са предназначени за работа на нафта, газ, дървесина или въглища.

Изисква се допълнително:

 • Избор на помещение за монтиране на котела, и място за съхранение на горивото което ще се използва.
 • За достигане на висока мощност и ниски експлоатационни разходи, ще е необходимо да опеределим площта на жилището, отоплителният обем, индивидуалните ни отоплителни потребности, броя на външните стени, изолацията, дограмата и други.
 • Следващият етап е изборът на гориво за отопление

Котел Bosch SFU16 HNS

Котел на Bosch SFU16 HNS за изгаряне на въглища. Мощност на котела 16kW. Три ходови с подвижна скара и терморегулатор, за контролиране на горенето, за лесно обслужване и бързо почистване.

Ценаот 1465,00 на 1348,00 лв.
Котел Bosch SFU 24 HNS

Високо ефективен котел на Bosch SFU-HNS с основно гориво кафяви въглища и мощност 24 кВ. Изберете високото качество, за отопление и изобилие от битова гореща вода.

Ценаот 1739,00 на 1600,00 лв.
Котел Bosch SFU27HNS

Kотел Bosch SFU-HNS с мощност от 27 kW. Компактен, икономичен и високо ефективен. Изберете котлите на Bosch за отопление с въглища. Те ще стоплят дома Ви и ще Ви, подсигурят изобилие от битова гореща вода.

Ценаот 1839,00 на 1692,00 лв.
Kотел Bosch SFU32HNS

Котел Bosch 2000B . Модел SFU-HNS. Висока мощност от 32kW висока икономичност, пригоден за изгаряне на въглища, брикети и пелети. Това е Вашият котел, за Вашият дом, Bosch SFU32HNS.

Ценаот 1919,00 на 1766,00 лв.
Котел Bosch SFB45HNS

Котел Bosch модел SFB45HNS е предназначен за изгаряне на дърва. Мощността на котела е 45kW. Към котела има вграден терморегулатор. Лесно зареждане с гориво и лесно и бързо почистване.

Ценаот 2519,00 на 2318,00 лв.