Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

Слънчеви колектори

ESE слънчеви колектори Осигуряват топлинната си енергия с помощта на слънчевата енергия. Енергийната ефективност на слънчевите колектори за подгряване на вода, зависи от редица фактори. Например: дизайн, качество на включените елементи, от които зависи количеството на поглъщане на слънчевата радиация, ефективността на слънчевите колектори, както и степента на проследяване на слънчевите лъчи, наклона при монтажа и вида на бойлера за съхранение на топлата вода.

Слънчевите колектори се използват в целия свят, за намаляване на домакинските разходи за електроенергия и намаляване на вредните емисии в атмосферата. Това са, финансово ефективни проекти на слънчевите колектори, свързани със слънчева енергия за затопляне на водата.

С вариращи различни размери, слънчевите колектори стават изключително подходящи, за добиване на битова гореща вода, за закрити и открити плувни басейни, за жилищни, търговски и институционални сгради, както и за по-големи промишлени обекти и аквакултурни приложения.
  • Слънчевите колектори с вакуумна тръба подсигуряват ежедневната необходимост от ESE вакуумнотръбен слънчев колектортопла вода за къщи, апартаменти, хотели и мотели, болници, офиси, ресторанти, училища, перални помещения и автомивки. Възвращаемостта на първоначалната инвестиция при слънчевите колектори-термосифони е за период от една година. Слънчевите колектори, с вакуумни тръби са надеждни и ефикасни. Стъклените вакуумни тръби са двойни. Пространството между двете тръби е под вакуум. Това е един от най-добрият изолатор за слънчевите колектори. В топлинната тръба на слънчевите колектори, водата се загрява бързо от слънчевата енергия. Исталациите, за слънчевите колекторите се комбинират със съществуващият водопровод. Слънчевите колектори с вакуумна тръба, могат да се използват целогодишно в студен климат. Перфектно се комбинират със съществуващата архитектура на сградата, придружени са със стандартна рамка, подходяща за скатен и плосък покрив.
  • Принцип на работа на слънчевите колектори – термосифон. Слънчевите колектори- термосифон ESEтермосифон, се състоят от вакуумна топлинна тръба, метални пластини за усвояване на топлината и бойлер, намиращ се непосредствено над слънчевият колектор. Металната пластина във вакуумната тръба, е със селективно покритие, което максимално преобразува слънчевата енергия в топлинна и затопля течността вътре в слънчевият колектор и я съхранява в резервоар. Течността в топлинните тръби се преобразува в пара, която се издига към кондензатора. При преминаване през топлообменника, се абсорбира и парите се преобразуват в течност, студената течност в слънчевият колектор се връща, в основата на топлинната тръба. Това пренасяне на топлина, е непрекъсната циркулация в слънчевият колектор, до тогава, докато колектора се огрява от слънцето. Слънчевият колектор - термосифон е с проста конструкция и лесно се инсталира, към инсталацията на водопровода, стабилна и надеждна работа, и устойчивост на вятър.
Характеристика на Heat Pipe тръбите с най-високо ефективна топлопроводимост - това е най-ефективният трансфер, за предаване на топлина, на големи разстояния през малка тръба, без никаква външна сила.