Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

Подово отопление - предимства и недостатъци

Разбира се, никой няма да спори с факта, че отоплителната система с подово отопление е най-добрата от всички. Ако сравним традиционната радиаторна система и въздушно отопление на къща, то тогава отоплението на подовете ще има следните предимства пред тях:
1. Икономичност 
Температурата на охлаждащата течност в подовата система рядко ще достига 50-55°С, докато при системи с радиатори може да се достигнат и температури от 95°С. Съответно, необходимата енергия за загряването на водата до 50°C ще изисква по-малко разходи.
2. Комфорт 
В студения сезон нищо не е по-приятно от това да чувствате топлина в краката си.
Топлинния поток се разпределя равномерно в цялото помещение. Висока устойчивост при работа. Ако системата е изградена правилно и от висококачествени материали ще бъде в полза на домакинството до 50 години. 
Отоплението на къщата с подово отопление има и някои недостатъци, достойни за внимание. 
Например, има погрешно мнение, че такава инсталация може да се изпълни напълно без радиатори. В някои случаи това е възможно, но не винаги.
Зоната за комфорт за повечето хора в рамките на температури от 20 до 30°С е абсолютно недостатъчна. Голям процент от обитателите на дома ще се чувстват неудобно, когато водата в подовата инсталация затопля пода до температура 35°C или малко по-висока.
 Вторият значителен недостатък са от конструктивните особености на системата, разходите за материали и труд за тяхното изпълнение. В допълнение към отоплителните кръгове ще са необходими и оборудване за контрол на температурата на водата към подовата инсталация.
И все пак, според мен, предимстото е на подовото отопление.