Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

Комбинирай чугунен котел Viadrus със ....

Изисква се малко преустройство, но се отопляваш икономично с котел Viadrus + Универсална ретортна горелка Ekoenergia 25-35kW, само след като добавите и кутия за пелетна горелка.
Основното гориво което ще изгаряте след това преустройство е кафяви въглища, черни въглища, въглищен прах, дървесни или растителни пелети, дървени стърготини, стърготини. Горелката е ново поколение, модел Ekoenergia - позволява използването на широка гама горива под формата на насипно състояние и гранулат от 0 до 32 mm.

1.Предлаганият от нас котел е VIADRUS U - 22 Basic - 5 секционен

Той е чугунен с 5 секции, работи при ниско налягане. Основното му предназначение е за изгаряне на твърди горива - кокс, антрацитни въглища, дървесина. Ниски изисквания за тяга за комина. Голям отвор за зареждане на гориво. С подходяща горелка, котелът може да се преустрои от твърдо гориво на гориво с пелети. 
Предимства на котела:
Продължителна експлоатация на чугунения топлообменник и на всички останали части от гледна точка качеството на вложените материали. Отработена производствена технология за автоматични линии за формоване с постоянно и одобрено качество на производствения процес (ISO 9001, ISO 14 001).
Ефективност при изгарянето на кокс и антрацитни въглища - 75–80%, ефективност при изгарянето на дървесината – 75 %.
Опростено обслужване и поддръжка.
Ниски изисквания за тягата на комина.
Регулиране на мощността според броя на секциите.

2. Второто предложение е универсална ретортна горелка модел Ekoenergia 25-35kW

Основното гориво е кафяви въглища, черни въглища, въглищен прах, дървесни или растителни пелети, дървени стърготини, стърготини. Горелката е ново поколение и позволява използването на широка гама горива под формата на насипно състояние и гранулат от 0 до 32 mm.
Нейните предимства са:
висока издръжливост на опън;
издръжливост на натоварване;
еластичност и издръжливост на деформация;
издръжливост на корозия;
висока издръжливост на удар;
лесно, бързо и икономично инсталиране;
минимални разходи за поддръжка - По време на отоплителния период, дюзата на пещта трябва да бъде разглобена и почистена веднъж на всеки 30 дни.

3. Третото предложение е кутия за пелетна горелка

Пригодена за монтаж към чугунени котли - повишава ефективността на котела в  случая Viadrus, като монтирате кутията на дъното на котела. За монтажа ще е небходимо да изрежете по размер дъното на котела: там където лежи пепелника. След тази процедура се монтира кутията към изрязания отвор. Необходимо е да намажем котела и кутията с високо-температурен силикон +1400°С. Захващането обикновено се извършва с болтове или със самонарезни винтове. Уплътняването изисква спиране на въздухът да преминава свободно и не контролируемо през свръзката между котела и кутията. Ако има пропуски ще промените работните параметри на котела и горелката.

Желаем Ви, приятна и дългогодишна експлоатация!