Адрес:

Централен офис:
гр. София кв. Враждебна ул.26 №4
Карта-GPS 
Работно време:

Телефони:

0889 91 93 23 - vivacom - Viber
0878 62 37 69 - vivacom
02 945 61 62 - vivacom
пон.- пет. | 09:00 - 18:00

Уеб контакт:

www.daricclima.bg
e-mail: sales@daricclima.bg
e-mail: daricclima@gmail.com
събота | 09:00 - 18:00

3 причини, поради които трябва да имате програмируем стаен термостат.

3 причини, поради които трябва да имате програмируем термостат.

За всяко домакинство разходите за отопление и охлаждане са най-големите. Една от причините, която допринася за тези разходи, е, че собствениците на жилища често отопляват и охлаждат домовете си, когато това не е необходимо. Програмируемия термостат осигурява чудесен начин за намаляване на използваната енергия.
Мислиш ли, че старият ръчен термостат е достатъчно добър? Ето няколко най-основни причини, поради които трябва да обмислите смяната му с програмируема версия.

Енергоспестяване: 

Най-голямото предимство, което програмируемите термостати предлага, е икономията на разходи.  Сметките за електричество продължават да растат във всички части на света и най-добрият начин за борба с това е да се опитате да намалите използването на енергия. Програмируемия термостат може да спести до 30% от разходите за енергия и да направи дома ви по-удобен чрез автоматично регулиране на температурата за сън,  когато сте на почивка, през  уикенди или в работни дни. Чрез поддържане на необходимите температури само за няколко часа на ден, вместо постоянна температура през целия ден, цифровият програмируем термостат може да помогне да спестите  енергия и води до намаляване на енергийните разходи за  цялата година. 

Комфорт и удобство: 

Вместо да настроите ръчно температурата, можете предварително да програмирате термостата си, за да регулирате температурата в различни часове на деня. Можете да настроите отоплението да се включи един час, преди да се събудите, да намалите градусите, когато сте на работа, а след това автоматично да повишите топлината, преди да се приберете у дома. С възможността за настройка на различни  температури пред отделните часове на деня, имате по-добър контрол върху домашния си комфорт.

Предотвратява ненужната  употреба на вашата система за отопление и/или охлаждане: 

Прекалената употреба на вашата отоплителна и охладителна система може да доведе до ненужно натоварване и да допринесе по-бързата й амортизация и чести ремонти. Чрез настройването на термостата, можете да намалите времето, когато системата работи, като същевременно запазите домашния комфорт. 

По-малко отделено време за настройка на термостата.

Собствениците също харесват факта, че могат да прекарват по-малко време в настройка на  своя термостат с програмируема версия. С ръчен термостат може да отнеме известно време и повече време, за да преминете през стъпките за настройка на температурата през различните часове на деня. Когато е време да напуснете къщата си, трябва да направите отново настройки - практика, която повечето от нас пренебрегват много често. Използването на програмируем термостат може да отстрани цялото време, прекарано пред вашето ръчно устройство. Можете да зададете график един път на сезон и след това да забравите за него, така че да можете да се фокусирате върху чувството за комфорт.

Използвайте високотехнологични уреди.

По-нови модели програмируеми термостати идват оборудвани с много различни сортове високотехнологични инструменти като Wi-Fi или технология, която ви позволява да контролирате термостата си с помощта на лаптоп, таблет или смартфон. Като имате термостат, който е свързан към вашата домашна мрежа, имате лесна връзка с вашия дом и възможност за контрол от  вашия диван или навсякъде. Ако сте на почивка и забелязвате, че има необичайно топъл или студен ден, можете да регулирате температурата на вашия домашен термостат лесно от вашето устройство.
Днешните най-съвременни домове включват цялостни системи за автоматизация на осветление, звукови системи, видео, сигурност и др. Независимо дали ремонтирате  дома си, стремите се към енергийна ефективност  дигиталният термостат е  нещо задължително. С поддържането на рутинната поддръжка на системата за отопление и охлаждане  можете да се убедите, че вашата система работи правилно и ефективно.